fenixthegreen.blogg.se

Träning och hälsa. Kost och moral.

Don't wish for it. Work for it!

Kategori: Allmänt

Livet kommer inte serverat på silverfat. Vi får ingenting gratis och vi kan inte förlita oss på att underverk ska hända. Istället för att gå och vänta på att någon annan ska göra någon skillnad i våra liv är det både rimligare och bättre om vi själva tar tag i saker och ting och försöker driva livet dit VI vill. 
 
Jag tror jag har nämnt det tidigare, vi måste veta vad vi själv vill om vi vill kunna säga att vi är på rätt eller fel väg. Vet vi inte det kan vi heller inte klaga på den väg vi hamnar. Vi har ständigt möjligheten att göra val. Man kan välja att gå med eller mot strömmen och inget av valen kan sägas vara rätt eller fel. Huvudsaken är att vi gör ett val och att vi sen jobbar för det.
 
Oavsett vad vi har för mål med våra liv så blir de inte förverkligade om vi inte tar tag i dem. Vill du vara vältränad och ha en stark och smidig kropp, då går det inte att sitta i soffan hela kvällen. Du måste resa dig upp och aktivera kroppen. Det krävs inte mycket uppoffring för att det ska göra lite skillnad. Ursäkter och undanflykter vill jag inte höra talas om. Hinder är till för att övervinnas - sålänge man inte är helt inpackad i gips så kan man röra sig. Det är alltid någon kroppsdel som funkar, den kan röra sig. Så några yttre omständigheter för att leva ett aktivt och spännande liv finns inte, bara mentala. 
 
Åter då till frågan: Vad vill du med ditt liv? Vill du sitta slapp och orkeslös i soffan, eller vill du kunna använda ditt redskap - din kropp - på bästa sätt, såsom den är tänkt att användas och utnyttja dess fulla potential? Med en kropp i form finns det stora möjligheter att vidare kunna förverkliga sina drömmar och leva ett liv fullt av verkliga äventyr. Men för att nå dit räcker det inte att sitta och önska och drömma. Vi måste ta tag i oss och jobba för det. Don't wish for it. Work for it. 
 
Kommentera inlägget här: