fenixthegreen.blogg.se

Träning och hälsa. Kost och moral.

Sesam öppna dig

Kategori: Allmänt

Något stämmer inte. Jag tror inte att 13% av vår befolkning tycker illa om alla som ser lite annorlunda ut eller är födda på annan plats än dom själva. Då är 13% dessutom en låg siffra jämfört med Trelleborg och Anderslöv - 20 och 29%.
 
Jag kan inte gå omkring och tro att nästan var tredje person i Anderslöv går runt med en massa hat mot andra människor. Jag vägrar att gå med på det och jag vägrar att tycka illa om alla dessa. Istället tror jag att dessa siffror ska ses som ett annat tecken. Exakt vad vet jag inte, men jag gissar att det är ett tecken på att man vill ha något nytt. Lite mer förändring och tydligare alternativ. De flesta andra partierna ger inte så stor variation utan säger i stort sett samma sak fast på lite olika sätt. Folk är trötta på detta och folk är trötta på att integrationen av hitresta flyktingar inte fungerar bättre efter alla dessa år. Bara det faktum att SD kan gå ut och göra en film om invandrartäta områden gör att de har vunnit. Det spelar ingen roll vad de säger i filmen. Felet finns redan där ändå. Integrationen fungerar dåligt.  
 
Hur kan vi lösa problemet? Just nu har vi skapat oss två problem. Dels att vi har röstat fram ett parti med väldigt begränsad human inställning. Som nu har ganska hög röst dessutom. Men vi har ju också problemet som de faktiskt vill diskutera - integrationen och att folk behöver hjälp. Hade vi tagit den diskussionen seriöst från början hade vi inte varit i denna situationen nu. Ett tag vågade man inte säga att man gillade Sverige eller nynna med i nationalsången utan att bli kallad rasist. Det gick överhuvudtaget inte att diskutera.  Jag utgår från att den tiden är förbi och att vi faktiskt är mer toleranta än så numera. Men nu ska jag inte vara enkelt efterklok heller utan låt oss gilla läget och ta tag i det istället. 
 
Lös integratonen!! Jag är ingen statsvetare men nog måste det väl finnas kloka teorier och exempel på hur man snyggt och smidigt får nyanlända att komma in i gänget. Hur funkar det småskaligt? Kan man använda vår nyfikenhet? Eller måste vi försöka hoppas på vår medmänsklighet och goda vilja? Det sistnämnda funkar dessvärre bäst om folk ser någon personlig fördel med det. Men ta hjälp av de positiva känslor vi faktiskt har och hitta på idéer och lösningar.  Öppna diskussionen! 
 
I skolan hade man temadagar med olika kulturella inriktningar för att få ungarna nyfikna och att lära sig bättre om andra kulturer. Varför inte köra något sådant i större skala?! Vi gillar väl alla när det blir lite jippo och vi får speciella dagar för allting. Lite sponsring från företag som vill visa upp sin fina integration på det så behöver det inte kosta extremt mycket för kommunerna heller. Eller jag vet inte... En spontan och fånig idé bara... Som sagt, jag är ingen stadsvetare. Någon som är smartare än mig borde väl kunna komma på något tycker jag. Om inte annat så, igen - öppna diskussionen åtminstone!!! Ta reda på vad folk faktiskt vill och är missnöjda med. Stäng inte bara dörren och säg att alla som röstar på SD är idioter för det tror inte jag. Var femte Trelleborgare har mer tolerans och medmänsklighet än vad det annars ger sken av. Åtminstone måste jag tro det för att jag ska må bra. Har jag fel och att folk faktiskt är så intoleranta mot folk av annan härkomst och mot folk i nöd så vill jag inte vara med längre. Låt mig då hitta ett ogästvänligt ställe som ingen annan ändå vill ha så ska jag fixa till det och sen öppna dörren till de som vill och behöver. Hur jävla svårt kan det vara att hjälpas åt så vi alla kan uppfylla sina enkla behov såsom mat värme och omtanke. Skippa prestige och girighet så länge det finns varelser som faktiskt lider. Öppna sinnena och öppna hjärtat. 
Kommentera inlägget här: