fenixthegreen.blogg.se

Träning och hälsa. Kost och moral.

Öppna ditt sinne

Kategori: Allmänt

Vi måste bli mer öppna för att kunna se och förstå vad som händer runt omkring oss. Likt tomma blad eller tomma bägare ska vi möta vardagen för att vara mottagliga för vad världen har att ge oss. Med ett blockerat sinne, fullt av en massa tankar på allt måste vi går och dras med, så kan vi helt omöjligt se allt som händer omkring oss. 
 
Med ett öppet sinne fungerar vårt perceptionssystem betydligt bättre - vi ser, hör, känner, luktar och smakar allt mycket bättre. Det behövs inget sjätte sinne för att förstå sig på omvärlden och kunna dra slutsatser om framtiden. Om vi är mottagliga för allt som händer omkring oss så är det inget fantastiskt magiskt med att kunna tolka och inse hur världen kommer att se ut inom en snar framtid. Jag menar inte att vi på ett direkt medvetet plan uppmärksammar och tolkar allt omkring oss. Det behöver vi verkligen inte göra, den biten kan hjärnan få ta hand om själv. Däremot måste vi vara öppna så att hjärnan har utrymme för att ta in och processera allt för att kunna förstå. 
 
Jämför med att springa barfota. Du måste inte direkt uppmärksamma varje sten eller hålighet i marken du springer på. Det räcker att dina ögon ser och din hjärna vet - denna informationen finns sen tillgänglig för ben och fötter som går på autopilot - du tänker ju såklart inte på hur varje steg föranleds av att lårmusklerna spänns, foten förs framåt osv. Det flyter helt enkelt bara på. Likadant är det med allt vi företar oss. Om vi är öppna och kan ta till oss allt som händer och finns omkring oss, så kan vi också använda denna informationen och dra rätt slutsatser om vad som är lämpligt att göra. 
 
Inte minst gäller det att lyssna på sig själv. Vad vill du? Inte vad du bör, inte vad du måste, inte hela listan av allt som ska hinnas med i livspusslet, utan - Vad vill du?? Lyssna, se, känn, smaka och hör dig själv.
 
Stanna upp lite. Börja med att ta 30 sekunder någon gång per dag och upplev. Släpp alla tankar och krav. Upplev - känn, se, lyssna smaka och hör - rensa bort allt annat och var i nuet. Med lite övning kommer vi att fungera mycket mer effektivt och må betydligt bättre på köpet. Vi blir mycket mer tillfreds med oss själva, vi behöver ta det lugnt och ha bättre kontakt med både oss själva och allt runtomkring oss - både personer, djur och natur. Allt har sin plats, sin roll och sin information till oss som vi kan använda för att kunna röra oss på bästa möjliga sätt genom livsdjungeln. 
 
Ha en skön sommar!
Kommentera inlägget här: